Architecture Magazine and Design. Powered by Blogger.

Friday, March 23, 2012

Adaptable architecture gallery in london

The water pipeline - could be a system that allow the large quantity of water through. With the lapse of your time it becomes blocked, therefore, for cleaning the drains we have a tendency to use a plunger. Human being - is additionally the system that allow through the large quantity of data. Human`s mind becomes blocked by this data just like the drain creating perception of the planet narrower and a lot of prosaic.
“Urbanplunger” - is that the gallery that may pump the human`s mind and unleash place for the new suggestions and experiments. one amongst the most shaping components of the gallery could be a “piece of a city”. the town - could be a receptacle of architectural ideas and achievements, structure where the most processes of human’s life are happening. Having found out the “plungers” on the highest of the “gallery - piece of the city” we have a tendency to pump the visitors` perception up. 



Walking through the dock and companion ladder, guests seem on board of the floating gallery. within the center there's a main lobby with cafeteria, storage area and bogs. From the lobby they'll get into the permanent exhibition area and into the temporary exhibition area that are situated below the “plungers”. The “plungers” are made up of the clear material that build comfy lighting within. one amongst the “plungers” has an observation terrace. so as to induce on the roof guests will use internal ramp. There are hydraulic elevators within the “plungers” that compress and stretch the constructions out.

location: London, England 
program: London 2008. Adaptable architecture gallery 
type: International competition
Read more >>

Thursday, March 22, 2012

Adult Night club Hotel with Green Space

According to existing scenario with extraordinarily compact coming up with we've got got a thought of pendant design. we have a tendency to elevated our object over the bottom stripped the duvet "rind" down and leant it on the closest buildings making the load-bearing frames. This spatial structure just like the jet wings let the total building soar in area. Due to such style we have a tendency to created a inexperienced sq. beneath the building and increased the territory of existed recreation zone. 
Visually and functionally our building consists of 3 parts:
  •  Nightclubs. all-time low a part of the building. 
  • Public multi leveled lobby with security access to hotel.  Spa center with semi-Olympic swimming pool, business center , store, restaurant and etc. The central a part of the building horizontally developed.
  • Hotel. The higher a part of the building. All slabs have regular define with declining fringe of  filler structure towards the higher stores. This produce a chance to form balconies in single and double rooms and terraces in suites, aerial villas and in presidential suite.


 This soaring style for an evening club and hotel by jap European firm Urbanplunger was awarded third prize within the international competition for a website in Hong Kong, China.  Given the extraordinarily compact urban panning that already exists on the location, Urbanplunger used the thought of “pendant design,” by hanging the hotel and night club higher than the bottom.




This allowed the bottom beneath it to be detached as recreational inexperienced area among the tightly-knit town.  Also, drawing upon the sensuality prompt by the night club, the outer layers of the building concept were “stripped” down (hence the look concept’s name, “Let Me See You Stripped”), turning into airplane-like wings on prime of neighboring buildings that support the burden of the hanging structure.

Project team: Tatsiana Keskevich , Alexander Kuzmianchuk, Eugene Liashuk.
location: Hong Kong, China 
project: Adult night club hotel
type: International competition
Read more >>

Wednesday, March 21, 2012

NATURE ACTIVITY CENTRE

The ecology Nature Activity Center is an integral part of the building. The building will, by groundbreaking and green roofs, new ecosystems that can be experienced directly and included in the routing. Because of its main shape with rising roofs, the energy requirements may be minimized, and the building to a large extent self-supporting function. The building has an open floor plan and is therefore completely flexible layout. Durable materials that are close to nature make it complete. 
 The building is a blend with its surroundings, and has no front or back. Even the boundary between inside and outside is only recognizable by a thin glass facade. The program takes place both inside and outside. Both in and on the building. The blend with its surroundings is not only of physical nature, but also increases the mental connection to nature.


Forestry Commission wrote in mid-2009 a competition for a new Nature Activity Center in the Oostvaardersplassen. Together with an ecologist and landscape architect has created this design. The center is situated on the edge of the forest overlooking the Oostvaarders Field.

Read more >>

Tuesday, March 20, 2012

Iconic pedestrian bridge in Amsterdam

Iconic pedestrian bridge in Amsterdam. Flower like forms sculpt a path over the water along levitated botanical gardens creating new and spectacular vistas. It challenges the stereotype of the bridge by creating new urban spaces above and at water level. The concrete structures, referencing the arched bridges of Amsterdam, are interconnected to create a meandering route and in the mean time producing structural stability. Botanical gardens are new feeding grounds for flora and fauna in the urban environment. It is sustainable in the essential way that it enhances the quality of life and livability of the city of Amsterdam. SunCycle panels on the green roofs provide the energy needed for restaurant, bicycleshop and lighting.


Read more >>

Indonesia job

 

©  3 column Minima Template by Bloganol