Architecture Magazine and Design. Powered by Blogger.

Tuesday, December 21, 2010

the Port of Kaohsiung and the Cruise Terminal

HMC Architects Proposal vision iconic gateway to the City of Kaohsiung, and the lens into the world from the inside-outside visualized. This creates a new datum which invites urban attitude to allow new connections between visitors, residents, and Kaohsiung City. This gateway is designed to serve as encouragement of physical and economical for the purpose of City waterfront transformation of the industrial past into a future that invites.




As a sustainable structure that resonates seamlessly with its context, the design of buildings carved by the forces of nature. Its envelope calculated tilt exterior shading themselves closely calibrate the path of the sun and wind to allow the building was mostly glass to achieve exceptional energy performance. The wide elevated boardwalk and a green roof promote biodiversity and improve the planting of green index to allow the design to target EEWH Silver certification. The design also qualify for LEED Gold certification and to achieve LEED Platinum certification with further evaluation

The proposed 300,000-SF, eight-story terminal efficient, adaptive, and obviously while fostering an interactive space that embraces the poetic and a vibrant urban coincidence. This program consists of international shipping and ferry terminal, 700-space parking garage underground, and the Port Bureau office. In a search for peace in the opportunity to travel, interior spaces bathed in natural light with a comfortable and overlooking the ocean and the city to create a lifting experience for maritime and commuter travelers.


Its transparency to optimize the way-finding, is a key element in the mitigation of human movement, allowing the building to effectively embrace the constant movement of users and accommodate the inclusion of the occasional sudden large volume of cruise ship passengers.
Read more >>

Wednesday, December 15, 2010

Zayed National Museum in Abu Dhabi

the design of the museum aims to combine a highly efficient, contemporary form with elements of traditional arabic design and hospitality to create a museum that is sustainable, welcoming and culturally of its place. featuring a landscaped garden around its base, the museum's display spaces are housed within a man-made mound. the interior conditions are regulated passively through five solar thermal towers, which host the galleries. the towers heat up and act as thermal chimneys, drawing cool air currents throughout the museum. fresh air is captures at the low level and drawn through buried ground-cooling pipes and then released into the museum's lobby. air vents open at the top of the wing-shaped towers taking advantage of the negative
pressure on the lee of the wing profile to draw the hot air out.

foster + partners' designs for the 'zayed national museum' in abu dhabi was revealed by his highness sheikh mohammed bin rashid al maktoum, vice-president and prime minister of the UAE and ruler of dubai and her majesty queen elizabeth II of the united kingdom. conceived as a monumnet and memorial to the late sheikh zayed bin sultan al nahyan, the founding president of the UAE, the museum will be the centrepiece of the saadiyat island cultural district and will showcase the history, culture and more recently the social and economic transformation of the emirates
balancing the lightweight steel structures with a more monumental interior experience, the galleries are anchored by a dramatic top-lit central lobby, which is dug into the earth to exploit its thermal properties and brings together shops, cafes, and auditorium and informal venues for performances. throughout, the treatment of light and shade draws on a tradition of discreet, carefully positioned openings, which capture and direct the region's intense sunlight to illuminate and animate these interior spaces

architect :foster + partners team: norman foster, david nelson, gerard evenden,
toby blunt, marin castle, ross palmer, dara towhidi, karsten vollmer,
barrie cheng, ho ling cheung, sidonie immler, joern hermann, nadrew king,
gemma owen, jillian salter, marilu sicoli, daniel weiss, bram van der wal, simon wing

source: designboom

Read more >>

Pina Settlement in the Aegean Sea, Turkey

Combined with the natural beauty of the peninsula. GAD (the development of global architecture), a company in Turkey together with Turkish architects Kirmizitoprak Dara has designed a proposal for housing units in Pina, a peninsula in the Aegean sea. More precisely located near the southern coast of Bodrum in Turkey. The concept is made with beautiful trees and natural topography, the design created will have 17 villas, 21 hotel rooms, function rooms, restaurants, and recreational areas, which certainly will showcase the beauty of this peninsula is very charming.



Turkish architect is creating a lot of diagrams, because many natural environments and locations that may be needed over the fork. All diagrams are then placed on top of each other and the resulting surface will be stretched and distorted to form a space. Every house on 44,500 m2 will have a private pool, private terrace and private garden.






Interestingly again is that every part of this concept is the position in a way that can be viewed from any point on the peninsula

architect: Kirmizitoprak Dara
location: Turkies
source: kaskusnews
Read more >>

Thursday, December 9, 2010

Design Concept Marine Research Centre in Bali, Indonesia

The Marine Research Centre Bali Indonesia uses renewable sources of energy like solar panels for its electricity generation and collected rainwater for water consumption by the scientists who live in the centre for the purpose of research and exploration. It has been designed to make things feasible not just for the people who are based with the research centre but also for the plants and animals who might find the construction of the structure a bit hindering to their growth, movement and survival
Maine-based architecture firm Solus4 recently submitted this proposal for a Marine Research Centre in Bali Indonesia. The international competition was an opportunity to study the structure of tsunami waves, and sought to address the need for tsunami research and preparation in response to the devastation caused by the 2004 Indian Ocean earthquake and tsunami


And considering the objective and scope of the nature of the research study undertaken, it is quite apparent that the Marine Research Centre Bali Indonesia has got a lot of potential in the international arena for being a revolutionary structure not just in terms of its architectural beauty but also in terms of the research and expertise provided

The main purpose behind the conception and the construction of the Marine Research Centre Bali Indonesia is to study the tsunami causing waves in depth, delve into their approach through the water and thus chart out ways and means to prevent a tsunami from causing major damage to the lives of the individuals residing in the coastal areas
With the core purpose quite clear and the simplicity of the construction helping the research centre to come closer and closer to achieve its purpose, the Marine Research Centre Bali Indonesia has become a great hit not only among the people in the country but also among people across the world. In its own way, the Marine Research Centre Bali Indonesia has become an icon structure helping to study and at the same time add a bit of dynamism to the field of architecture

Solus4’s 27,000 sq ft (2,500 sq m) structure includes research labs, bedrooms for scientists, a seawater pool, aquatic garden library, and an auditorium. Tidal generators will be used along with photovoltaics to generate electricity, while solar passive and energy efficient design will minimize energy usage. Rainwater will be collected and seawater conversion systems will provide potable water for the facility

architect: solus4
Read more >>

Sunday, December 5, 2010

Sekolah Hijau, Green School Bali (II)

"We are one with nature, and indeed the situation here will be much different if if there are some windows here. So I thought, they had a chance to be a conservationist and loving environment. Because they they've had experience with nature at a very young age. And maybe that could change the world, "said Lee Wood, a teacher at the school. Being on both sides of the slopes of the Ayung River, connected by a bridge that resembles bamboo roof gadang Minangkabau style, and around the buildings spread out the rice field, a glimpse of the complex Green School is more like villas than school. More over, the school complex is tucked among a row of expensive villas along the Ayung River.
Hardy is really exploring the curved bamboo. There are no rigid shapes with straight lines and sharp corners in building Green Schools. Bench seating was arranged freely, unlike the school in general that lined rigid. All the furniture is also made from bamboo.Green Schools To build this complex, Hardy and his team of PT Bambu many uses of bamboo petung from Java, because the supply of bamboo from Bali is no longer sufficient. To develop the cultivation of bamboo in Bali, now Hardy founded the Foundation Meranggi. For business this bamboo cultivation, he learned a lot from Linda Garland, bamboo expert from the International Bamboo Foundation in Bali.

source: greenschool
Read more >>

Sekolah Hijau, Green School Bali (I)

Schools where the most unique on this planet? How about an international school in the middle of tropical forest in Bali? Green or environmentally friendly school is entirely made of bamboo, standing on a land area of eight hectares of dense forest. Here there is no air conditioning, walls, uniforms, or plastic garbage that littered the ground, but composting toilets and sewage systems that can be recycled. School for students on international and Indonesia is trying to change the way education is expensive. This is the way most young students at Green School start their day. They sing while sitting on a small pillow colorful. Class room made of bamboo-shaped dome, with a traditional roof made of leaves and surrounded by green gardens.
Green School building complex has become one of the 19 nominee Aga Khan architecture award 2010. Moreover, housing reconstruction projects in earthquake victims Ngibikan Village, Bantul, Yogyakarta, which is designed architect Eko Prawoto, enter in row nominee. Green Schools and Ngibikan project will compete with Ipekyol textile factory building in Edirne, Turkey; Palmyra House in Albagh, India; and Wadi Hanifa Wetlands complex in Riyadh, Saudi Arabia, gaining awards Aga Khan, October.


source: greenschool
Read more >>

Indonesia job

 

©  3 column Minima Template by Bloganol